10.29.2009

Sevgi her zaman insanı sinirlendirir






SEVGİ HER ZAMAN KİŞİYİ SİNİRLENDİRİR.....................................................................................


Onun kişiyi sinirlendirmesinin nedenleri vardır. O bilinçaltından gelir ve senin tüm yapabildiklerin bilincin içindedir; senin tüm becerilerin, senin tüm bilgin bilinçtedir. Sevgi bilinçaltından gelir ve sen onunla ne yapacağını, onunla nasıl başa çıkacağını bilmezsin ve o çok fazladır. Bilinçaltı bilinçten dokuz kat daha büyüktür, o yüzden bilinçaltından gelen her şey boğucudur. Bu yüzden insanlar duygulardan, hislerden korkarlar. Onlar insanların elini kolunu bağlar, insanlar onların kaos yaratacağından korkarlar; yaratırlar da…fakat kaos güzeldir! Düzene ihtiyaç vardır. Ve kaosa da ihtiyaç vardır. Düzen gerektiğinde düzeni kullan, bilinçli zihni kullan; kaosa ihtiyaç olduğunda bilinçaltını kullan ve bırak kaos olsun. Tam bir insan her ikisini de kullanmaya muktedir olan, bilincin bilinçaltına ya da bilinçaltının bilince hiçbir müdahalesine izin vermeyen kimsedir.

3 yorum:

parka dedi ki...

Ayyuka çıkmış düşünceleri olan biri için gizem ne kadar da kifayetsiz ve sıradan bir öznedir bilemezsin. Sevgi her zaman bir insanı sinirlendirmez. Sevgi bir insanı bilincinin zorbalığından adeta delirtir. Bak delilikte bir sevgi nüansıdır. Fakat sevgi bu deliliği kullandığı gibi, aynı zamanda azad da edebilir. Önemli olan sevgisiz bir özgürlükmü, yoksa deli olacak kadar sevebilmenin cesaretine sahip olabilmekmi. Bilinç altın ne diyorsa ona inan. Ha sevmişsin, ha sevmemişsin. Sonuçta susan ve susayan sensin.

Sevgilerimle

Ahmet

CALIX dedi ki...

Sevgi bir insan bilincinin zorbalığından adeta delirtir:) Böyle bir sevgiyi yaşamış ve delirmiş olarak söylediğiniz her kelimeye katılıyorum ve gerçekten de deliliği sevgi azad da edebilir:) Yalnız sevgisiz bir özgürlük bence özgürlük değildir, bunu da insan gerçekten sevdikten sonra anlıyor, çünkü sevme cesareti gerçek özgürlük..bence:) sevgiyle kalın.

Unknown dedi ki...

Sevgi her zaman insanı sinirlendirir de kişinin sevemediği ve hatta kızdığı bir tip den olursa doğaldır. Annemizin bizi sevmesinin, bir evladı sinirlendireceğini düşünemem.
Bilinç ve bilinçaltı arasındaki dokuz kat büyüklük ne kadar bilimseldir acaba? İnsan yaşadığı süreç içinde bilinci de geliştiğine göre, bu dokuz kat daha büyük olan bilnçaltıda orantılı olarak büyüyormu acaba?