12.12.2009


1. "Aydınlanma" insanın "kendi Rahmini yaratması" demektir.Rahimde zaman ve mekan algısı ile birlikte yanılsama yoktur. Hiçliğin içinde sevgi vardır, ya da sevgi hiçliktir.Kelimeler ile tanımlanamayan, saf varoluşa, öz hale, gerçek ruha dönüş ,hatırlama ve yaşamda var etme demektir.-Bir diğerinden ve yaşamın dışsallığından bağımsızdır, kişi tamamen kendi rahmini oluşturmuştur.

2. Birbirinin gerçekten seven iki kişinin sevgi ile ortak bir rahim yaratmasına Sufiler “Tanrıyı sevgilide gördüm.” olarak tanımlarlar. Paganizmde bu birleşmeye Hieros Gamos, kutsal evlilik denir. Kadın ve erkeğin birbirleriyle aşk ile tamamlanarak Kutsal Rahimi, gnostiklerin tanımı ile Kutsal Kaseyi yaratmasıdır. – bu bir diğer cinse bağlı olarak dış bir etken ile olan bir hatırlamadır, gerçeğin Sevgilide yansımasıdır. Tanrının ışığı Sevgiliden yansır.Kadim bilgiden uzaklaşmış çiftler arasında geçmişin tüm karmaları sevginin ışığında temizlenmek üzere köhne mezarlarından sökülür ve bu zamana gelirler.Ölülerin uyanışıdır.Bu aşama geçmişde belli törenler ve bilge yaşlıların yardımı ile hızlı bir şekilde şifalandırılmasına rağmen günümüzde kadın ve erkek kaos içinde kendi başlarına ve bilgisiz kalmaktadırlar.

3. Kadınların erkeklerden ayrı ve öncü oldukları en büyük özellik kendi bedenlerinde rahmin olmasıdır. Bu nedenle kadınlar daha aydınlanmaya yakındır, fakat bu bilgi zaman içinde kapanmış ve unutulmuştur. Aydınlanmış kadın aydınlanacak erkek ruhu dünyaya getirebilir, ve o erkek ruh kitleleri uyandırabilir.Meryem bu kadınlar içinde en önemli örneklerden biridir.Kendi içsel barışıklığı ve hamileliği zamanında aydınlanmış bir kadındır.Kadın kendi yapısı nedeniyle daha yalnız kalabilir, daha erkeklerden bağımsızdır, daha içe dönüktür, daha uzun yaşar, daha dünyada mutludur ve daha yaşam ile bütündür. Hamile olan kadın, aydınlanma hali olarak basit, olduğu gibi “kendiliğinden bir mutluluk hazzı” halini yaşar. – Bu bir diğerine, çocuğuna bağlı olarak Tanrının ışığının çocuğunun üzerinden hatırlanma halidir. Kadim bilgiden uzaklaşmış kadınlar, anneler doğan erkek çocuklarına içsel olarak aşık olurlar ve içlerinde bir erkekle ya da Tanrıyla tamamlanma özlemini çocuklarıyla deneyimlemeye çalışırlar.

2 yorum:

gnotlani dedi ki...

Sapere aude !

CALIX dedi ki...

Bu yazıya daha güzel net bir Yanıt olabilir miydi:) teşekkürler