5.03.2011

ilişkiler üzerine deneme




Derin konulara girelim:)


Mesela bedenleri arasında 20cm olan ama kalpleri arasında 1000 km olan ilişkiler..Aynı evde yaşayan, aynı yemekleri yiyen, sabahları beraber uyanan, geceleri aynı yatağa - yastık değil- başkoyan çiftler...sırtların umarsızca dönüldüğü, sevişirken başkalarının düşünüldüğü zorlamalar..


Kadının en derin dünyasını en yakın kadın arkadaşının bildiği, erkeğin ise zerre kadar haberinin olmadığı, asla ona konduramayacağı fanteziler..eğer ki öğrenirse kocaman gözlerle..."Nee? o mu? yok canım.." dediği uzak şaşkınlıklar.Erkeğin internet üzerinden avladığı heyecanlar, yeni ruhlar..eğerki öğrenirse "yok canım, o asla yapmaz.." diyen kadının şoku..


Yanyana durulan ama gözlerin içine bakılmadığı geçen zamanlar, yaşamlar..


Ama ilginçtir..nedense bu ilişkiler hep uzun sürer, hep devam eder, aldatmalara ses çıkarılmaz, gizli yaşamlar kabul edilir..yalanlar yalan değildir, soğukluk soğuk değildir, aileler tasvip eder, uyumlu çift olarak ilan edilirler, omuzlarda taşınırlar 2 yabancı olarak hayatın yollarında...Elalem tarafından..


Bir de aralarında 1000 km olup kalpleri arasında 1 cm bile olmayan ilişki? hayır..ilişki değil..aşklar, bağlar, sonsuzluklar..İşte onlar birbirlerinin gözlerine bakmaktan bıkmaz, bir küçük koltukta bile sarılmışken küçücük bir yastığa bile baş koyabilirler saatlerce..Kadın en derin dünyasını bir tek onunla paylaşır, erkek ise her kadında onu görür.


Ama zordur..en zorudur..çünkü maskeler var olamaz onların arasında..korkusuz olmak gerekir birbirleriyle olmaları için..ama bu çok zordur. O yüzden kısa sürer bu aşklar, dayanamaz çünkü ego lar.


Herkese egosuz, korkusuz, cesur aşklar diliyorum..ne olursa olsun...Çünkü aşk Tanrının sınavıdır.

Hiç yorum yok: