3.03.2008

G A İ A

G A I A

Gaia mitolojide Doğa'dır, Dünya'dır.Benim için ise Gaia dişi enerjidir, Güneş ise eril enerji.Bir çok kadim bilgi ve efsaneler Ay'ı kadın olarak betimlese de, benim için hep Doğa yani Dünya kadın olmuştur. Çünkü Ay'ın kendi ışığı yoktur, kendi üreticiliği de yoktur, bir şekilde sanal kadınlar gibidir.Geleni yansıtan ama gerçekte ışık olmayan,ışığı olmayan yalnızca bir taklit, bir kopyadır..

Oysa ki Dünya, yani Doğa, 4 elementi, ateşi havası suyu ve toprağıyla bereket doludur, güneşden bedenine aldığı enerjiyle yaratır, yaratır ve yaratır.Üstündekileri, tüm canlıları sonsuz bir sevgiyle besler, kucaklar, yuvası olur.

Tam bir kadındır Dünya.

Bazen Güneşe pencerelerini kapatır bulutlarıyla, kadının içine döndüğü zamanlarda olduğu, peçesini takıp kendiyle başbaşa kalmayı istediği anlar gibi.

Bazen de tüm hışmıyla şimşek olur, yıldırım olur,kasırga olur.Ne zaman ne olacağını bilemezsiniz, tahmin edemezsiniz.Duyguları vardır Doğa nın, enerjisi duyarlıdır, değişkendir, bazen dingin bazen hırçındır.Ve işte bu yüzden güzeldir, bu yüzden hayat gibidir.Sürprizlerle doludur ve öğreticidir.

Seviyorum kendimi Dünya gibi düşünmeyi, asla bir Ay olamam.Mevsimlerimin olmasını seviyorum, hayat/ölüm döngüm olmasını seviyorum, neşelenmeyi ve dans etmeyi seviyorum,güneş doğunca keyiflenmeyi ve canlanmayı, bulutlar gelince içime dönmeyi seviyorum.Dostlukları seviyorum, sevgiyi seviyorum.Hüznü de seviyorum.

Ve şu anda dünyaya, doğaya zarar veriliyor, aynı kadınların gerçek enerjisine zarar verilmesi gibi. Oysa ki o bizi var etmiş, yuvamız olmuş, evimiz olmuş yer.Annemiz hepimizin.Ne kadar doğaya yönelirsek o kadar gerçek doğamıza da yönelmiş olacağız.

Erkeklerimizin artık Güneş gibi, kadınlarımızın ise Dünya gibi olması dileğiyle.


1 yorum:

No More Virgilius dedi ki...

İster apokalips de, ister ahirzaman, istersen kali yuga...

dünya eski dünya değil,
insanlar eski insanlar değil,

ve bizler sadece birer yalnız canlılarız hiçliğin ortasında gördükleri seraplarla avunan...