12.22.2009

Gerçekler




"Zihin her zaman nefret edebileceği kişiye aşık olur. " ..Gerçek : )

Çünkü zihin 2 li sistemdir.Madalyonun öbür yüzü her zaman zıt kutbu olmalıdır. Aşk = Nefret

En aşık olacağımız kişi olarak bizi en üzebilecek, en mutsuz edebilecek, en sevmediğimiz şeyleri yapabilecek potansiyeldeki diğer cinsimizi milyarlarca insanın arasından seçeriz.Çekimimiz onadır.İsteğimiz odur.Tutku onunla olur.Acılar da onunla olur.Bize iki kişi arasından aşık olacağımızı seçmemiz istense, bu iki kişi arasından hiç tanımadan nefret edebileceğimiz potansiyeldeki kişiyi seçeriz.Ve bize aşık olanlar, onları üzebileceğimizi hissettikleri için bize aşık olurlar.

Aşık olan insan aşığını mutlu etmek ister.Ama aşık zaten mutluysa, hayatından,varlığından,varoluşdan çok mutluysa özel olmak isteyen zihin, sevdiğini mutsuz etmek isteyecektir.Bu ego dur,bu zihindir.Çünkü ancak o mutsuz olunca onu mutlu ettiğinde o özel olacaktır.Ve zihin hep özel olmak ister.

Bunların olması Aşk ın gerçek ya da yalan olduğunu göstermez. Aşk çok masumdur.Aşık olmak da, sevmek de.O gerçekliğin yaşandığı tek şeydir.Diğerine o kim ve nasıl olursa olsun aşık olduğumuzu hissetmek de çok masumdur.Çok güzeldir. Aşk gerçektir.Oyun ise Zihinden gelir.

Matrix =Zihin.Aşk ise bir ucu kendimize diğer ucu Matrixe çevrilmiş iki ucu keskin kılıç gibi...

Çoğunlukla Zihin kazanır Oyunu. Biz onu bilmediğimiz için.Biz onu yönetemediğimiz için.Biz ona inandığımız için.Çoğunlukla Aşkda kendimizi sokarız, yaralarız. Sevgili ise en değerli katilimiz olur.

Gerçek Aşk bize soğuk gelir çünkü.Sıradan gelir, heyecansız gelir, tutkusuz gelir.Nefretin,acının olduğu aşk sıcaktır, hareketlidir,değişkendir.Mutlu edemezsin sevgiliyi, gerçek aşkda.O zaten mutludur.O zaman sen kimsin ki? Buna zihin dayanamaz.Yine de Aşkı yaşarken Zihni tanırız.Ne işde çalışırken, ne arkadaşlarımızla eğlenirken zihin bu kadar kendini göstermez.Orada saklanır, orada kendi krallığındadır.Odur hükümdar.O en özeldir.

Zihin sürekli mutluluğa inanmaz,onu istemez ve ondan sıkılır.Çünkü oyun biter.

Oysa gerçek Aşkda yalnızca Aşık olmanın mutluluğu vardır.Ve hiçbir zihin aydınlanmış bir kişiye aşık olmaz.Tatmin edilmeyeceğini bile bile..


Sevgili Osho nun bilgisiyle..............................................................................

Hiç yorum yok: