12.16.2009

A K I L

Akıl mantık değildir. Akıl an ı düşüncesizce geldiği gibi yaşamak da değildir.
Akıl zihin değildir. Akıl duygu da değildir. Akıl bilinmeyen ve bilinen arasındaki köprüdür. Soyut ve somut arasındaki, sezgiler ve gerçekliğin, duygular ve mantığın arasında bulunan dengedir.
Mantıklı olan insan hayatın gizemlerinden ve risklerinden mahrum kalır, duygusal ve heyecanlı insan ise onların kendisini sürüklenmeye izin verir. Mantıklı olan kaçar, duygusal olan kovalar.Biri istila edilir, diğeri engellenir. Akıl ikisinin de karışımını ister. Bu aşkdır.
Akıl zihin ve düşünceler değil, aksine düşüncelerin ve duyguların iplerini elinde tutan ve gerektiğinde en doğrusunu seçebilendir. Akıl farkındalıktır. Tetikte olmak değil, derin bir anlayışla fark etmektir. Doğru zaman, doğru davranış, doğru duygu ve doğru yanıtı bilendir.
Aşk akıl ile yaşanır. Aşkda mantık olursa aşk sevişmeyi bilmez, arzuyu bilmez, aşkın gizemini bilmez, kuru olur, yavan olur.Aşkı duygular ele geçirirse aşk dünyada varolmaz, hayallerde kalır, içerde yaşanır ve acı olur.Ama aşk akıl ile yaşanır. Doğru zamanda doğruyu bilen aklı Ruh yönetir.
Hem sakin hem ihtiraslı,hem bireysel hem biz olabilmek Aklın yeteneğidir.
Onsuz aşk AŞK olmaz.

2 yorum:

Fikir/Siz Yazılar dedi ki...

HER KELİMESİ HER HECESİ O KADAR D0ĞRU Kİ...

CALIX dedi ki...

bir de olabilmek gerek...:)