5.05.2011

Hıdırellez




Geçmişten kalan izlerden biri Hıdırellez..unutulmuş zamanlardan sanki. İnsanın doğa ile daha bütün olduğu, telefonlarla, internetle, savaşlarla, dedikodularla, çıkarcı ilişkilerle kirlenmediği zamanlardan belki de.

Geçen gece gökgürültüsünü dinledim,ne kadar güçlü olduğunu, ne kadar etkileyici olduğunu. Bana hep zevk verdi doğanın sesi, ister bülbül sesi olsun ister göğün titremesi. Kendimi bir ormanda, mağaranın içinden doğanın gücünü iliklerinde hisseden bir insanoğlu olmanın verdiği haz içimi titretti yine.

Hıdırellez de bir bakıma benim için öyle. Gül ağaçlarının altında gömülen güzel hayallerle dolu dilek kağıtları toprağın yeşermesiyle umutlarımızın da yeşermesini hayal etmek ve hatta gerçek olmasını sağlamak gibi. Doğadan hissedilen Tanrısal gizemin hala içimizde yansıması ve kutlanması gibi.

Her sene nerede olursam olayım bir gül ağacını mutlaka bulurum. Geçen sene Maçka parkındaydı ağacım, ondan önceki sene Kızıltoprakda, ondan önce Erenköyde. Ve ne garipki her dileğim gerçek oldu. Bu sene Bebekde buldum dilek ağacımı.

Ahırkapıdaki şenlikler iptal edilmiş olsa bile kim tutabilir bizi:) ? Kim dizginleyebilir, kontrol edebilir doğanın gücünü, sevgisini, gizemini...en önemlisi insan ruhunu?

En güzel Hıdırellez dileklerinizin gerçek olması dileğiyle:)

Mutluluklar...

3 yorum:

gnotlani dedi ki...

Hoş geldiniz Betigül hanım hoşgeldiniz, bahar ile birlikte hoşgeldiniz.
Bu güzel hıdırelez yazınız üzerine, yarın sabah ki Amasya şehir stadındaki rutin yürüyüşümü yeşilırmak kenarına kaydırmak, kimsenin görmediği bir anda ırmak kenarındaki bir gül dibine eğilmek ve orada ilk kez dilek tutmak istiyorum.
Bunu yapabilirsem ve birisi bu dileğin ne olduğunu burada bana sormak isterse eğer, onada dileğimi söylemek istiyorum.

CALIX dedi ki...

umarım yapmışsınızdır:) tüm dileklerinizin kabul olmasını dilerim...

gnotlani dedi ki...

Evet yaptım, eğer sağlık olursa dileğimin kabulu için bir dahaki hıdırelleze kadar da şansım var, sonucundan mı? mutlaka haberiniz olur. :)